VPS – virtuális privát szerver

Nagyon sok esetben tapasztalttuk azt, hogy nem tudjátok, hogy mit is takarnak a szolgáltatásaink, így arra gondoltunk, hogy szolgáltatásról-szolgáltatásra, termékről-termékre bemutatjuk őket.

Mi az a VPS szolgáltatás?

Az egyszerűség kedvért képzelj egy otthoni gépet, amelyet több ember használ, akár egy időben is (ez a való életben annyira nem kivitelezhető, de reméljük érthető), így minden erőforrásuk közös és azzal gazdálkodnak. Pl. egy jó kis Heroes III multi egy gép előtt, egy egérrel, egy billentyűzettel vagy osztott képernyős játékok (így többen is tudják használni azt).

Egy VPS esetén is hasonló a helyzet. A szolgáltató kinevez egy szervert VPS szervernek, amelyet ennek megfelelően tölt meg erőforrással. Fontos, hogy pontosak legyenek a számítások és megfelelő méretű és számú felhasználót szolgáljon ki, hogy az erőforrások mindenkit ki tudjanak szolgálni. Például, ha van egy nagy látogatottságú portál a VPS-ek között, akkor nagy valószínűséggel 0-24-ben fogja majd a sávszélességet, memóriát és processzort, de egy játékszerver is képes nagy terhelést leadni időszakosan (éjszaka, hétvégém vagy munkaszüneti napokon).

Tehát a szolgáltató felelőssége, hogy jól alakítsa ki a rendszerét és optimálisan üzemeltesse azt, hogy mindenki megkapja a szerződésben foglalt erőforrását. Ahogy nő a csomagok tudása, úgy nő az áruk is. Nálunk 1.500 Ft-tól / hónap indulnak az árak egészen a legdrágább csomagig (XXXL csomag: 12.000 Ft / hónap) Természetesen az egyedi igényeket is kiszolgáljuk, valamint sok esetben a dedikált szervereket javasoljuk, hogy az ügyfeleink mindig a legjobb szolgáltatást kapják. 


Mikor válassz VPS-t?

Ha root jogosultságokra vágysz, de nem szeretnél egy egész vas fenntartásáért fizetni. Egyszerű és nagyszerű megoldás haladó szintű webfejlesztőknek.

Mi a jó VPS (virtuális szerver) 4 ismérve?

 1. Gazdaságos, mert nem nekünk kell a szerverinket karbantartani. Nem kell azonnal hatalmas kiadásokkal számolni, mert csak akkor VPS-t kell bérelni, amelyik a jelenlegi állapotokat lefedi. Növekedéskor dinamikusan bővíthető.
 2. Rendszeres biztonsági mentések (érdemes mindig ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva) segítségével megelőzhető az adatvesztés, illetve gyorsan visszaállítható a szerver hiba esetén.
 3. Megfelelő védelem pl. DDoS védelem, hogy ne tudják külső támadásokkal lebénítani az egész szervert (az emberi hibát is ide sorolnánk, mert gyakran a felhasználóknak sikerül problémát generálni)
 4. Sokrétű megoldás, mivel használhatjuk webszervernek, játékszervernek, levelezőszervernek, tárolhatunk fájlokat és a listát még sokáig folytathatnánk. Összefoglalva: sok az egyeben.
Mire tudod használni az egyes VPS csomagjainkat?
Az egyes csomagok mindig magukba foglalják az előző csomagokban leírtakat. 
 • MINI: kisebb forgalmú weboldalakat vagy játékszervereket tudsz rajta futtatni, valamint használhatod fejlesztésre is, de vannak ügyfeleink, akik voice szervert futtatnak.
 • MIDI: ahogy a VPS erőforrásai növekednek már közepes látogatottságú weboldalt is üzemeltethetsz.
 • MEDIUM: ennél a csomagnál már több kisebb játékszervert és közepes látogatottságú weboldalt is üzemeltethetsz egyszerre. 
 • LARGE: közepes játékszerver és nagy látogatottságú oldalak futtatására is alkalmas csomag.
 • XL: a méret növekedésével lehetőséged nyílik párhuzamosan több közepes játékszervert, illeve nagy látogatottságú oldalt üzemeltetni.
 • XXL: ez a konstrukció már nagyonb játékszerverek stabil futtatására is alkalmas.
 • XXL: ezen a szinten már csak nagyon kevés szolgáltatást nem lehet futtatni. 
FIGYELEM!
 • 5 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

 Web hosting fogalma

Ez a cikk arra hivatott, hogy a web shosting szolgálatásokat bemutassa: fogalom, történelem, mire...

 DoS és DDos támadások fogalma és bemutatása

Már több FB posztunk szólt arról, hogy DDoS támadás ért minket vagy éppen a Skype rendszereit....

 Fogalmak a „Hogyan működhet rosszul a DDoS védelem és hogyan kellene működnie?” című bejegyzésünkhöz

 Szerver elhelyezés alapcsomag bemutatása

Szerverelhelyezéskor az ügyfél biztosítja a szervergépet is, amely költségei akár az 1 millió...

 Szerverbérlés és szerver elhelyezés közötti különbségek

A két lehetőség közötti különbség csak annyi, hogy kinek a tulajdonában van a szervergép. Itt...