Knowledgebase

Mi az a Black Friday?

A mai trendeknek megfelelően a Black Friday egy újabb vásárlásra buzdító kampány, amely hatalmas kedvezményekkel csábítja be a „gyanútlan” vásárlókat.



Miért Fekete Péntek?

Elsőként egy 1869-es pénzügyi válságot jellemezték vele az Egyesült Államokban. Egy másik megközelítés szerint 1961-ben a hálaadást követő napot hívta így a philadelphiai rendőrség a hatalmas forgalmi dugók miatt.

Hogyan jutunk el a ma is ismert Black Friday-hez?

A hálaadás napja hagyományosan egy csütörtöki napra esik az Egyesült Államokban, és az ezt követő pénteken kezdődik a karácsonyi bevásárlás, amely hatalmas forgalmi dugókkal és nagyon sűrű közlekedéssel jár, így a Black Friday vagy Fekete Péntek kezdetben egyáltalán nem egy pozitív hangvételű kifejezés volt.

 

Hogyan alakul át a negatív hangvétele pozitívba?

1966-ban Abe S. Rosen javaslatára, összefogva a helyi kereskedőkkel megpróbálták a Black Friday szó negatív jelentését átalakítani. A sajtóközleményekben hálaadást követő pénteket már a karácsonyi bevásárlás kezdetével kötötték össze. Így a boltok is zsúfolásig megteltek és nyitástól zárásig hatalmas sorok kígyóztak, amely hatalmas forgalmat hozott a kiskereskedőknek. Ettől kezdve már a hivatalos karácsonyi vásár megkezdésének napja volt.

Hogyan terjedt el az egész világon a Black Friday?

1975-től a Black Friday kifejezés használata már Philadelphia-n kívül is egyre elterjedtebbé vált. Töméntelen mennyiségű vásárlás szinonimája lett, egyben a kereskedők kiemelt napja, is, hiszen ezen a napon kezdődik az éves karácsonyi vásárlási szezon. A vásárlói igények kielégítése végett a hatalmas kedvezmények mellett, ünnepi hosszított nyitvatartassál maximalizálták a vásárlói elégedettséget.

Mennyire veszélyes a Black Friday?

A nagy tömeg sokakat azonban taszít, ugyanis gyakran előfordul, hogy a vásárlók komoly sérüléseket szenvednek el a nagy tumultusban. Sokan igazi küzdelemnek tekintik, hogy mások előtt jussanak hozzá a kiszemelt termékeket. Ezt a tényezőt a online vásárlás részben ki tudta küszöbölni, de teljes megoldást ezt sem hozott. Hiszen ebben az időszakban több online webshop is megroggyan a hatalmas roham miatt.

Segítünk a szerverterhelésed optimalizálásában!

Ezt is ki lehet védeni megfelelő infrastruktúra biztosításával. Ha már készíted a BF kampányodat, DE nem vagy benne biztos, hogy a szervereid elbírják majd a hatalmas rohamot, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kattints a következő linkre és írj nekünk üzenetet: https://jztkft.hu/contact.php

Kattints a következő linkre és válogass a szolgáltatásaink között: https://jztkft.hu/index.php

 

Forrás: http://www.blackfriday.hu/cikkek/black-frday-fekete-pentek-eredete/

  • 2 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

 Szerver elhelyezés alapcsomag bemutatása

Szerverelhelyezéskor az ügyfél biztosítja a szervergépet is, amely költségei akár az 1 millió...

 Mi az a VPS (virtual private server)?

A virtuális privát szerverekre általánosságban igaz, hogy nagy teljesítményük kihasználatlan...

 Fogalmak a „Hogyan működhet rosszul a DDoS védelem és hogyan kellene működnie?” című bejegyzésünkhöz

 Web hosting fogalma

Ez a cikk arra hivatott, hogy a web hosting szolgáltásokat bemutassa: fogalom, történelem, mire...

 DoS és DDos támadások fogalma és bemutatása

Már több FB posztunk szólt arról, hogy DDoS támadás ért minket vagy éppen a Skype rendszereit....