Mi is pontosan az IP Telefon

A hang és videó hívásokat digitálisan az interneten keresztül továbbítja a hívott félnek, így csökkentve a céges kiadásokat, illetve lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak akár laptopon keresztül is fel tudják egymást hívni úgy nevezetett so ftphone-ok segítségével

Az IP telefonnal ez ingyen megtehető!

Abban az esetben is kiváló megoldás az IP telefon hálózat kiépítése, ha a telephelyei földrajzilag távol vannak egymástól. Az IP telefon megoldással a távol eső telephelyek is ingyenesen hívhatóak egymás között, így nem kell még ezekkel a költségekkel is külön számolnia, hiszen csak tisztán az internetvonal megléte elegendő a korlátlan beszélgetések világához. Ami még nagyon fontos, hogy az IP telefon megoldással nem csak hangot, hanem képet is lehet közvetíteni, vagy akár konferencia hívást kezdeményezni, ezek a megoldások még aktívabbá teszik a kommunikációt. Ha valamit nem elég elmagyarázni, akkor az IP telefonnal meg is tudja mutatni, internetes hálózaton belül INGYEN!!!

Az IP telefonok világa nincs bezárva már az asztali telefonok közé, mert mobiltelefonokon keresztül is elérhető a SIP fiókokkal. Így, ha nem tartózkodik a telephelyen, akkor is tudja élvezni az IP telefon előnyeit saját mobiltelefonján.

Az IP telefon fejlődése során felismerték, hogy előbb-utóbb itt is szükség lesz egy egységes telefonálási szabványra, amivel bármelyik felhasználó könnyedén bevonható a telefonálásba és átjárhatóak a telefonhálózatok egymás között.

Ezen a telefonhálózaton keresztül hasonlóan hívhatjuk a másikat, mint ahogyan elektronikus levelet küldünk, sőt a telefonszáma is hasonló, mint az e-mail cím.

Pl.: személynév@sip.cégnév.hu. Mivel még nem tudunk betűket beütni a telefonunkon, ezért minden címnek van egy számszerű változata is. Ahogyan az elekronikus leveleinket is sok helyről olvashatjuk, itt is lehetőségünk van, hogy a telefonszámunkon bárhol felhívhatók legyünk a világban. A SIP protokoll az IP telefonálás nyílt szabványú protokollja, így azt bárki felhasználhatja termékeibe, és csatlakozhat a hálózatba.

Előnyei az IP telefonnak:

  • Az IP-telefon beszélgetések mellett pl. videotelefonálásra is használható.
  • Az IP-telefonközpont tartalmazhat egy központi telefonkönyet, ami megosztható a telefonok között.
  • Az IP telefonközponttal komplett, úgynevezett beválasztós-, és interaktív telefonos menürendszerek alakíthatók ki (ilyen pl. a kezelő nélküli mellék beválasztás vagy információs rendszer kialakítása)
  • Az IP-telefon szabványa nyílt, ezért aki ilyenbe ruház be az nincs egy gyártó termékeihez kötve, szabadon megválaszthatja a neki leginkább megfelelő eszközöket.
  • Az IP-telefonnal könnyen alakítható ki virtuális iroda (internet kapcsolat megléte esetén). A virtuális irodából (pl. otthonról) plusz költségek nélkül úgy telefonálhatunk, mintha a tényleges irodánkban lennénk.
  • Több telephelyes cégek telefonjai úgy üzemelhetnek, mintha egy helyen lennének.
Tudj meg többet